Ryktesspridning kring omvänt förvärv

Bästa aktieägare!

Jag har fått höra att det sprids rykten om att den nya investeraren som ska investera 8 MSEK i Zoomability skulle vara ute efter att gör ett omvänt förvärv för att komma åt vår börsplats. Detta med anledning av att risken finns att investeraren ska få mer än 30 % av aktierna, vilket utlöser budplikt, dvs investeraren måste ge ett bud på alla aktier i bolaget.

Ett omvänt förvärv är för övrigt när man köper upp alla aktierna i ett noterat bolag.

Vid budplikt är dock ingen tvingad att anta budet. Men om en investerare äger mer än 90 % av bolaget kan den tvångsinlösa övriga aktier.

Jag ser över huvud taget ingen anledning eller risk för att något sådan ska ske med Zoomability.

Dels står det i det investeringsavtal vi har med den nya investeraren att de ska bidra till att driva bolaget vidare i sin nuvarande form, men också att de inte ämnar äga 30 % eller mer. Det är också något som muntligen diskuterats innan avtalet skrevs.

För den som läst våra PM så framgår det också att vi har skrivit ett samarbetsavtal där den ny investeraren fått rätten till att producera och marknadsföra Zoom Uphill och kommande fordon från Zoomability i Indien, Malaysia, Indonesien och MENA-regionen. Förberedelserna till det har redan börjat, men innan de kommer igång har de enligt avtalet möjlighet att köpa upp till 200 Zoom Uphill från oss.

Investeraren tror starkt på Zoomabilitys framtid och världsmarknaden för fyrhjuliga mindre elfordon ska växa starkt. Och detta inte bara för rullstolsburna utan för alla personer som vill ta sig fram på ett bekvämt och miljövänligt sätt. Viktigt för dem och för oss är också att deras nya batteriteknik ska kunna användas i Zoomabilitys produkter.

Det är också noterbart att vi har en annan investerare vi informerat om som givit ett konvertibelt lån på 1,5 MSEK och har en option att ytterligare investera 1,5 MSEK innan 31 maj.  

Detta och de förhandlingar som i dagarna sker på kinesisk mark av vår VP Sales & Marketing, för att ersätta det JV som inte blev av, gör att jag ser framtiden an med stor tillförsikt. Inget går dock av sig själv utan det kommer krävas hårt arbete.

Och slutligen. Nu är det en vecka kvar innan inlösentiden går ut för TO4 den 14 maj, så för den som vill vara med på vår resa och samtidigt bidra till att Zoomability får in lite extra kapital är det bäst att snabba på att lösa in sina TO4 mot en aktie för 1,20 kr. Det är något jag meddelat tidigare att jag kommer göra.

Bästa hälsningar,
Pehr-Johan Fager VD

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Zoomability AB
  Brandthovdagatan 24
  721 35 Västerås, Sweden
  Zoomability uses the IP2Location LITE database for
  IP Geolocation
  May 28, 2024 © All rights reserved